fbpx

Οικιακή Μύγα

Στην Οικιακή Μύγα τα ενήλικα μέλη έχουν μήκος από 0.45 έως 0.7 τα οστά της, έχουν γενικά γκρίζο χρώμα και οι οφθαλμοί τους είναι κόκκινου χρώματος

Οικιακή Μύγα

Η Οικιακή Μύγα και η εμφάνισή της

Τα θηλυκά συνήθως, είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά και παρουσιάζουν μεγαλύτερο διάκενο μεταξύ των οφθαλμών τους έναντι των αρσενικών.

Έχουν δύο μεμβρανοειδή φτερά, σπογγώδη στοματικά μέρη και τέσσερις λεπτές, μαύρες, επιμήκεις ρίγες στο θώρακά τους.

Η Οικιακή Μύγα τρέφεται

Οι μύγες όταν τρέφονται διαλύουν την τροφή τους με το στομαχικό τους περιεχόμενο και στη συνέχεια το εισάγουν ξανά στο στομάχι τους. Αφήνουν περιττώματα στα μέρη όπου έχουν περπατήσει και μεταφέρουν κατά τη διάρκεια τόσο της μετακίνησής τους όσο και της τροφής τους παθογόνους οργανισμούς που κινούνται τόσο προς όσο και από το σώμα τους. Η ακτίνα πτήσης των μυγών κυμαίνεται από 3,5 έως 3,6 χιλιόμετρα.

Οικιακή Μύγα

Η Οικιακή Μύγα και ο κύκλος ζωή της

Τα τέσσερα στάδια του κύκλου ζωής των House Flies είναι : αυγό, κάμπια, νύμφη και ενήλικη μύγα. Κάθε θηλυκό, κατά τη διάρκεια των 3 με 4 εβδομάδων ζωής του, παράγει 5 με 6 παρτίδες των 75 με 100 μικρών, λευκών, ωοειδών αυγών, κυρίως διασκορπισμένων σε σκουπίδια, τα οποία εκκολάπτονται εντός 12 έως 24 ωρών σε λευκές κάμπιες. Οι κάμπιες μεγαλώνουν και μετατρέπονται σε νύμφες συνήθως σε διάστημα 4 με 7 ημερών αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κρατήσει μέχρι και 5 εβδομάδες.. Τα στάδια εξέλιξης των αυγών και της κάμπιας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την υγρασία της οργανικής ύλης στην οποία είναι τοποθετημένα και που στη συνέχεια θα αποτελέσει και την τροφή τους. Το διάστημα από το αυγό μέχρι την ενηλικίωση διαρκεί από 8 έως 12 ημέρες.

Η Οικιακή Μύγα και οι συνήθειες

Οι Οικιακές μύγες εξαρτώνται σημαντικά από τη θερμοκρασία της περιοχής που βρίσκονται. Γενικά, όσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία τόσο ταχύτερη είναι και η ανάπτυξη των μυγών. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι μύγες επιβιώνουν είτε με τη μορφή της κάμπιας είτε με αυτή της νύμφης.

Οι μύγες μπορούν να περπατήσουν κάθετα σε μια επιφάνεια και ακόμα μπορούν να ισορροπήσουν ανάποδα. Όταν δεν πετούν, είτε καθαρίζουν τους οφθαλμούς τους με τα μπροστινά τους πόδια είτε τα πόδια τους τρίβοντάς τα μεταξύ τους.

Οι Οικιακές μύγες απελευθερώνουν μια φερομόνη (muscalure) η οποία λειτουργεί ως σήμα συνάθροισης και σεξουαλικού καλέσματος.

Οικιακή Μύγα

Πάρε Προσφορά

Πάρε την προσφορά σου και απόλαυσε τις υπηρεσίες μας και τα μοναδικά προνόμια της Puerta

NewsLetter

Κάντε την εγγραφή σας και μείνετε συντονισμένοι!!!

EYAGGELIA ZIOURKA
EYAGGELIA ZIOURKA
12/06/2023
Άμεση εξυπηρέτηση, ευγενικοί, αναλυτικοί, με πλήρες και κατατοπιστικό υλικό, εταιρία που σίγουρα ξεχωρίζει!
Alexandros Dhmoy
Alexandros Dhmoy
08/06/2023
Η καλύτερη εταιρεία απεντόμωσης στην Ελλάδα όχι απλά στην Θεσσαλία. Δεν ξαναείδα ΠΟΤΕ ούτε βαδιστικό ούτε ιπτάμενο έντομο από όταν άρχισα τις απεντομώσεις με την Puerta.
dim kalm
dim kalm
06/06/2023
Πολύ καλή εξυπηρέτηση με συνέπεια και επαγγελματισμό
Anastasia
Anastasia
02/06/2023
Άψογη εξυπηρέτηση, εκπληκτικοί επαγγελματίες! Είμαι πλήρως ευχαριστημένη από τη δουλειά τους! Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα!
ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ
27/05/2023
Επιχείρηση η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών. Το προσωπικό της ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό στις απαιτήσεις καθαριότητας και απεντόμωσης δίνοντας τις κατάλληλες λύσεις και καλύπτοντας τις ανάγκες του πελάτη, πάντα με ευγένεια και χαμόγελο. Συγχαρητήρια!
Basilis Papaioannou
Basilis Papaioannou
27/05/2023
Εκπληκτική δουλειά!! Μπράβο παιδιά
Ria Taze
Ria Taze
27/05/2023
Επαγγελματιες φοβεροι, συνεπεις ειδικα στο κομματι της καθαριοτητας, λεπτομερεις σε βαθος καθαρισμα και πολυ διακριτικοι που εγω το θεωρω σημαντικο.

Let’s Start Something new
Say Hello!

Περιμένουμε την άποψή σας και είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε για ότι χρειαστείτε.

1 + 10 =

Βρείτε μας στον Google Maps και στο Google Search

×