top of page
Εικόνα συγγραφέαΛευτέρης Φουρκιώτης

Πώς γίνεται η απεντόμωση σε οικιακούς χώρους;

Έγινε ενημέρωση: 29 Αυγ

Η απεντόμωση σε οικιακούς χώρους καλό θα είναι να εκτελείται προληπτικά με περιοδικότητα.

απεντόμωση σε οικιακούς χώρους

Η απεντόμωση σε οικιακούς χώρους εκτελείται για να αποφύγουμε επισκέψεις από ιπτάμενα και βαδιστικά έντομα. Συνεπώς, η περιοδικότητα και η συνέπεια είναι αυτοί οι δυο λόγοι που καθορίζουν το καλό αποτέλεσμα.

Πόσες φορές τον χρόνο πρέπει να κάνω απεντόμωση σε οικιακούς χώρους;

Ιδανικά καλό είναι να γίνεται τέσσερις φορές το χρόνο δηλαδή κάθε τρεις μήνες περίπου. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν απεντόμωση 2 φορές τον χρόνια και είναι ικανοποιημένοι.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδο για να κάνω απεντόμωση;

Η καλύτερη περίοδο για να κάνει κανείς απεντόμωση είναι ο μήνας Μάιος και μήνα Σεπτέμβριος. Συνήθως, τότε που αλλάζουν οι θερμοκρασίες και αυξάνονται πληθυσμοί.

Με ποιον τρόπο γίνεται η απεντόμωση σε οικιακούς χώρους;

Η απεντόμωση σε οικιακούς χώρους γίνεται με ψεκασμό στους χώρους του σπιτιού και jel σε απόκρυφα σημεία όπως ντουλάπια, σιφώνια κλπ. Ο ψεκασμός γίνεται περιμετρικά 10 πόντους από το σοβατεπί με ψεκαστήρα υψηλής πιέσεως ενώ το jel τοποθετείται σε σημεία με πιστόλι εφαρμογής.

Τι πρέπει να κάνω μετά την απεντόμωση;

Μετά την απεντόμωση δεν πρέπει να πέσουν νερά στο χώρο που έγινε ψεκασμός. Συνεπώς, το σφουγγάρισμα στο σπίτι θα γίνεται κανονικά αλλά όχι κοντά στο σοβατεπί εκεί δηλαδή που γίνεται ο ψεκασμός καθώς θέλουμε να υπάρχει φάρμακο για τις νέες κατσαρίδες που θα γεννηθούν μετά την απεντόμωση.

Μετά από πόσες μέρες μπορώ να πλένω και να σφουγγαρίσω το χώρο κανονικά;

Μετά από 23 μέρες μπορείτε να πλένετε και να σφουγγαρίσετε όλους τους χώρους κανονικά. Συγκεκριμένα, ο ψεκασμός που έγινε στο χώρο πρέπει να παραμείνει για 23 μέρες δηλαδή όταν θα γεννηθεί και η τελευταία κατσαρίδα πρέπει να βρει φάρμακο και να εξοντωθεί.



10 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page