fbpx

Συνέντευξη στον Πάνο Γαρουφαλιά

Με εμπειρία και εξειδικευμένο προσωπικό η εταιρεία διαχείρισης πολυκατοικιών Puerta έρχεται στην πόρτα σας (όπως είναι και η μετάφραση της ονομασίας της) για να σας προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Μπορείτε να εμπιστευτείτε στους ανθρώπους της την έκδοση κοινοχρήστων και τη διαχείριση – καθαριότητα της πολυκατοικίας, απεντομώσεις  και απολυμάνσεις οικιακών και επαγγελματικών χώρων καθώς και την αρχική καθαριότητα του χώρου σας.

Την εταιρεία διευθύνει ο Λευτέρης Φουρκιώτης Ιδιοκτήτης – Διευθυντής της εταιρείας, ο οποίος έχει 12ετή εμπειρία και πορεία σε αυτόν τον χώρο καθώς ήταν συνιδιοκτήτης της «Σβούρας». Στην συνέντευξη που ακολουθεί μιλά για τα πλεονεκτήματα που θα έχει κανείς επιλέγοντας την Puerta για τις ποιοτικές της υπηρεσίες. Τέλος, αναφέρεται και στην ΑΕΝΟΛ AE, ενώ εστιάζει στα πλεονεκτήματα που φέρνει η μετεξέλιξή της σε αναπτυξιακό οργανισμό.

Πως προέκυψε η Puerta;

Να πούμε ότι η Puerta δεν είναι μια νέα δραστηριότητα. Είναι μια δραστηριότητα με την οποία απασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια. Αναλαμβάνουμε την διαχείριση της πολυκατοικίας και παρέχουμε εργασίες απεντόμωσης και καθαριότητας σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Η Puerta είναι η συνέχεια της προηγούμενης δραστηριότητας μου.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που μπορείτε να προσφέρετε σε όποιον προτιμήσει την δική σας επιχείρηση;

Έχουμε σημαντική εμπειρία σε όλα τα αντικείμενα που έχουν σχέση με το κτίριο γενικώς. Αναλαμβάνουμε την έκδοση κοινοχρήστων και την διαχείριση των πολυκατοικιών. Έχουμε εξειδικευμένο προσωπικό για την απεντόμωση οικιακών και επαγγελματικών χώρων. Όταν ξεκινήσαμε πριν από περίπου 12 χρόνια είχαμε ως δραστηριότητα την διαχείριση πολυκατοικιών. Στην πορεία οι ανάγκες των πελατών μας οδήγησαν στο να «τρέξουμε» και τις άλλες δύο δραστηριότητες με σκοπό την εξυπηρέτησή τους, προτείνοντάς τους τις ενδεδειγμένες λύσεις για το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν στο χώρο τους.

Πόσο συμφέρουσα για τον εκάστοτε πελάτη είναι η ανάθεση της διαχείρισης μιας οικοδομής στην Puerta;

Μεγάλες και μικρές οικοδομές μπορούν να ενταχθούν στη διαχείρισή μας. Το κόστος είναι μικρό. Μιλάμε για 5 ευρώ  -συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ- ανά διαμέρισμα. Φανταστείτε ότι απαλλάσσεται από το άγχος ο εκάστοτε διαχειριστής. Αναφέρομαι τόσο στις εργασίες, αλλά και στην είσπραξη των οφειλών και των κοινοχρήστων. Τα 5 ευρώ που είναι η αμοιβή μας δεν είναι απαγορευτικό ποσό για την ανάθεση της διαχείρισης σε εμάς.

Υπάρχουν πελάτες που ζητούν εξειδικευμένα απολύμανση για τον κορωνοϊό;

Είναι πραγματικά σημαντική η ερώτησή σας καθώς ενδιαφέρει τους εν δυνάμει πελάτες μας. Είναι μια δύσκολη και παράξενη εποχή. Πολύ μεγάλο μέρος των απεντομώσεων και των απολυμάνσεων αφορούν τον κορωνοϊό. Ο κόσμος έχει ανησυχία, βλέποντας τι γίνεται στα υπόλοιπα κράτη. Έτσι επιλέγουν να κάνουν μικροβιοκτονίες για covid-19. Οι μικροβιοκτονίες για κορωνοϊό αφορούν σε πολυκατοικίες και κοινόχρηστους χώρους, αλλά και σε διαμερίσματα και επαγγελματικούς χώρους. Οι επαγγελματίες θέλουν να διασφαλίσουν το χώρο τους  και να προστατεύσουν τους πελάτες και τους εργαζόμενούς τους.

Γίνονται απεντομώσεις και απολυμάνσεις προτείνοντας τις ενδεδειγμένες λύσεις για το πρόβλημα σε κάθε χώρο

Ποια είναι η διαφορά στην διαδικασία μια απλής απεντόμωσης από τη απολύμανση για τον κορωνοϊό;

Μιλάμε για μια άλλη διαδικασία. Η απλή απεντόμωση είναι ψεκασμός που αφορά ιπτάμενα και βαδιστικά έντομα και δεν καταπολεμά μικρόβια. Όταν κάνουμε απολύμανση για τον covid-19 μιλάμε για μικροβιοκτονία. Επικεντρωνόμαστε στην καταπολέμηση των μικροβίων που υπάρχουν στο χώρο. Γίνεται ψεκασμός με ψεκαστήρα ή νεφελοποιητή στους χώρους που θέλουμε να ελέγξουμε. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται και στις δύο περιπτώσεις είναι υγειονομικής σημασίας και ακίνδυνα για τον άνθρωπο.

Πώς τα καταφέρνετε σε επίπεδο χρόνου να τα προλάβετε όλα; Από την μια έχετε και διευθύνετε την Puerta και από την άλλη είστε και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της ΑΕΝΟΛ.

Πραγματικά δεν υπάρχει ωράριο (γελάει). Αυτό που με βοηθάει πολύ είναι ότι στην Puerta υπάρχει οργάνωση. Απασχολούμε εργαζόμενους που έχουν την τεχνική κατάρτιση ώστε να μπορούν να «τρέξουν» την διαχείριση, την απεντόμωση και την καθαριότητα και έτσι να προχωρά η δουλειά που πρέπει να γίνει.

Στην Αναπτυξιακή, το έργο είναι πολύ μεγάλο, καθώς πλέον γινόμαστε αναπτυξιακός οργανισμός. Και εκεί βοηθά το προσωπικό της αναπτυξιακής που έχει την τεχνική εξειδίκευση, ενώ παράλληλα υπάρχει -και είναι δεδομένη- η πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τους μετόχους της εταιρείας. Με αυτές τις συνθήκες προχωράς το έργο σου με μεγαλύτερη ευκολία.

Παρόλα αυτά, οι ώρες όμως είναι αρκετά περιορισμένες. Πραγματικά «τρέχουμε» από το πρωί έως το βράδυ.

Ποια είναι η διαφορά της αναπτυξιακής εταιρείας και του αναπτυξιακού οργανισμού που θέλει να μετατραπεί η ΑΕΝΟΛ;

Ο αναπτυξιακός οργανισμός είναι ένα παραπάνω σκαλοπάτι στην λογική ότι το μετοχικό της σχήμα θα απαρτίζεται μόνο από φορείς ΟΤΑ και σε βάθος χρόνου θα μπορεί να συμπράττει με δήμους της Π.Ε. Λάρισας. Μιλάμε για την κατάρτιση τεχνικών μελετών και την παροχή επιστημονικών συμβουλών. Ξεφεύγουμε από την λογική της διαχείρισης ενός προγράμματος Leader. Αποτελούμε πλέον ένα βασικό εργαλείο των δήμων που θα το χρησιμοποιούν προς όφελος των πολιτών.

×